Over ons

De ideeSCAN is gemaakt door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en is gebaseerd op de Belgische en Benelux wetgeving over Intellectuele Eigendom.

VLAIO
Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Contacteer onze bedrijfsadviseurs om je wegwijs te maken in intellectuele eigendom, of kom naar een van de infosessies die we organiseren.

BOIP
Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast kan je bij BOIP het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT. Contacteer ons Informatiecentrum met al je vragen of schrijf je in voor een van onze spreekuren.

FOD Economie, Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE).
De Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE) is een openbare dienst van de federale overheid. De DIE maakt deel uit van de FOD Economie en is bevoegd voor alle vragen over intellectuele eigendom

ideeSCAN werd geproduceerd en vormgegeven door Internetbureau Swis  www.swis.nl


Wat is intellectuele eigendom?

Intellectuele eigendom (IE) is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals vormgeving, uitvindingen, muziek, merken, software, games, teksten en foto's. Ben je een ondernemer met een uitgewerkt idee of concept dat je op de markt wilt brengen? Dan kun je jouw creaties beschermen door er intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten) voor aan te vragen. Er zijn verschillende soorten intellectuele eigendomsrechten, die je los van elkaar of in combinatie kunt gebruiken. De keuze die je maakt, is afhankelijk van verschillende factoren. Na het invullen van deze ideeSCAN ontvang je een overzicht met de intellectuele eigendomsrechten die het meest van toepassing zijn op jouw idee.

intellectuele eigendom