Over ons

De ideeSCAN is gemaakt door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en is gebaseerd op de Belgische en Benelux wetgeving over Intellectuele Eigendom.

VLAIO
Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Contacteer onze bedrijfsadviseurs om je wegwijs te maken in intellectuele eigendom, of kom naar een van de infosessies die we organiseren.

BOIP
Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast kan je bij BOIP het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT. Contacteer ons Informatiecentrum met al uw vragen of schrijf u in voor een van onze spreekuren

FOD Economie, Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE).
De Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE) is een openbare dienst van de federale overheid. De DIE maakt deel uit van de FOD Economie een is bevoegd voor alle vragen over intellectuele eigendom

ideeSCAN werd geproduceerd en vormgegeven door Internetbureau Swis  www.swis.nl


Wat is intellectuele eigendom?

Intellectuele eigendom (IE) is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals vormgeving, uitvindingen, muziek, merken, software, games, teksten en foto's. Bent u een ondernemer met een uitgewerkt idee of concept dat u op de markt wilt brengen? Dan kunt u uw creaties beschermen door er intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten) voor aan te vragen. Er zijn verschillende soorten intellectuele eigendomsrechten, die u los van elkaar of in combinatie kunt gebruiken. De keuze die u maakt, is afhankelijk van verschillende factoren.

intellectuele eigendom